بیشترین تورم نقطه به نقطه در ارتباط با گروه چربی ها و روغن نباتی است

بیشترین تورم نقطه به نقطه در ارتباط با گروه چربی ها و روغن نباتی است

فوری خرید: به گزارش فوری خرید، بیش ترین تورم نقطه به نقطه در ارتباط با کالاهای صادراتی در پاییز ۱۴۰۲ با ۶۰.۴ درصد در ارتباط با گروه چربی ها و روغن های حیوانی یا نباتی و … است.



به گزارش فوری خرید به نقل از مهر، قیمت کالاهای صادراتی یکی از مهم ترین عوامل تأثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و هم یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله است و تغییرات آنها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در طرح شاخص قیمت کالاهای صادراتی از کلیه کدهای تعرفه صادراتی کشور سال ۱۴۰۰ (سال پایه) استفاده شده است. اطلاعات مورد استفاده در این طرح از آمارهای ثبت شده گمرک جمهوری اسلامی ایران و طبقه بندی مورد استفاده سیستم طبقه بندی نظام هماهنگ شده توصیف و کدگذاری (HS) است. نتایج حاصل از این طرح در سطح کل کشور و برای ۲۰ گروه اصلی طبقه بندی HS قابل انتشار است و به تفکیک دلاری و ریالی محاسبه و منتشر می شود.
ذکر این نکته ضروریست که برای محاسبه شاخص فصل پاییز ۱۴۰۲ از داده های مقدماتی گمرک جمهوری اسلامی استفاده شده است. بنابراین نتایج اعلام شده به صورت مقدماتی بوده و استفاده از آنها باید با ملاحظه صورت گیرد. شایان ذکر است که بعد از استخراج و عرضه ی داده های قطعی سال ۱۴۰۲ توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران، شاخص صادرات هم از جانب مرکز آمار بازبینی شده و ارقام نهایی شاخص در ارتباط با این دوره مجدداً به صورت قطعی منتشر خواهد شد.
شاخص قیمت کل ریالی
در فصل پاییز ۱۴۰۲، شاخص قیمت کل کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های ریالی ۱۸۵.۳ است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۳.۷ درصد، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۸.۱ درصد و در چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۳۶.۸ درصد افزایش داشته است.
شاخص قیمت کل دلاری
در فصل پاییز ۱۴۰۲، شاخص قیمت کل کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های دلاری برابر با ۱۰۴.۰ است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۲.۰ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۳.۴ درصد افزایش و در چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۰.۶ درصد کاهش داشته است.
افزایش تورم فصلی ریالی
در فصل پاییز ۱۴۰۲، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های ریالی نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۳.۷ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۲.۵- درصد)، ۶.۲ واحد درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین تورم فصلی با ۱۴.۴ درصد در ارتباط با گروه «ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی و …» و کمترین تورم فصلی با ۰.۰ درصد در ارتباط با گروه «اشیا هنری، اشیا کلکسیون و…» است. گروه «کفش، کلاه، چتر آفتابی و…» هم با تورم ۱.۵- درصد، بیشترین کاهش را تجربه کرده است.
افزایش تورم فصلی دلاری
در فصل پاییز ۱۴۰۲، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های دلاری نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) برابر با ۲.۰ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۱.۶- درصد)، ۳.۶ واحد درصد افزایش داشته است.
کاهش تورم نقطه به نقطه ریالی
در فصل پاییز ۱۴۰۲، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های ریالی نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۸.۱ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۳۳.۱ درصد)، ۵.۰ واحد درصد کاهش داشته است. در این فصل بیش ترین تورم نقطه به نقطه با ۶۰.۴ درصد در ارتباط با گروه «چربی ها و روغن های حیوانی یا نباتی و …» و کم ترین تورم نقطه به نقطه با ۶.۸ درصد در ارتباط با گروه «اشیا هنری، اشیا کلکسیون و…» است.
افزایش تورم نقطه به نقطه دلاری
در فصل پاییز ۱۴۰۲، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های دلاری نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برابر با ۳.۴ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۱.۰- درصد)، ۴.۴ واحد درصد افزایش داشته است.
کاهش تورم سالانه ریالی
در فصل پاییز ۱۴۰۲، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های ریالی در چهار فصل منتهی به فصل پاییز ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۳۶.۸ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۳۹.۴ درصد)، ۲.۶ واحد درصد کاهش داشته است. در این فصل بیشترین تورم سالانه با ۸۳.۸ درصد در ارتباط با گروه «ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی و…» و کمترین تورم سالانه با ۱۷.۶ درصد در ارتباط با گروه «اشیا هنری، اشیا کلکسیون و....» است.
افزایش تورم سالانه دلاری
در فصل پاییز ۱۴۰۲، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های دلاری در چهار فصل منتهی به فصل پاییز ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه در سال قبل برابر با ۶. ۰- درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۱.۹- درصد)، ۱.۳ واحد درصد افزایش داشته است.


منبع:

1402/12/06
14:08:14
5.0 / 5
312
تگهای خبر: تجربه , تعرفه , صادرات , صادراتی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
فوری خرید