پاسخ به سه سوال درباره رونق تولید

اثر نامگذاری سال ۹۸ باید ایجاد نهضت رفع موانع تولید باشد

اثر نامگذاری سال ۹۸ باید ایجاد نهضت رفع موانع تولید باشد

به گزارش فوری خرید تنها راه ما برای نجات از این دور باطلی كه ده ها سال است دچارش هستیم، این است كه تولیدمان را قوی نماییم. باید تنبلی و خستگی و تن پروری را واقعاً كنار بگذاریم و تولیدمان را رشد دهیم.


به گزارش فوری خرید به نقل از مهر، رهبر انقلاب در پیام نوروزی شروع سال ۱۳۹۸ به آحاد ملت ایران، ضمن نامگذاری سال پیش رو بعنوان «رونق تولید»، مشكل اساسی و فوری كشور را همچنان مشكل اقتصادی دانستند و در تشریح آن فرمودند: چنانچه تولید به راه بیفتد، هم می تواند مشكلات معیشتی را حل كند، هم می تواند استغناء كشور از بیگانگان و دشمنان را تأمین كند، هم می تواند مشكل اشتغال را برطرف كند، هم حتی می تواند مشكل ارزش پول ملی را تا حدود زیادی برطرف كند. به همین مناسبت، در گفتگو با آقای دكتر سید امیر سیاح، مدیر گروه مطالعات محیط كسب و كار مركز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، به سه سوال درباره رابطه ی رونق تولید با بهبود معیشت مردم پرداخته شده است:

به نظر شما چگونه رونق تولید می تواند مشكلات معیشتی مردم را حل كند؟ نتیجه رونق تولید، رشد اقتصادی كشور خواهد بود، رشد اقتصادی كشور هم مستلزم و ملازم ایجاد اشتغال است. بنابراین وقتی كه تولید در كشور فعال بشود، چرخه ی اقتصاد كشور هم فعال می شود و كالای بیشتری مبادله و مصرف می شود كه نتیجتاً معیشت عمومی هم بهتر می شود. برای همین هم می توان كلید اصلی حل مشكلات كشور را برداشتن موانع تولید ملّی و تحریك تولید و رونق بخشیدن به آن دانست.

در شرایط موجود، برای حل مشكلات اقتصادی كشور آیا راه دیگری به جز رونق تولید وجود دارد؟ اولاً باید اظهار داشت كه شعار سال ۹۸، در ادامه ی شعارهای سال های قبل است و به شكلی مكمل همه ی آنهاست. ثانیاً در هر اقتصادی، مهمترین شاخص اقتصادی، تولید ناخالص داخلی است كه هم قدرت اقتصادی را می سنجد و هم به اشتغال مرتبط و با آن هم جهت است و به تعبیری نشان دهنده ی سطح رفاه اقتصادی جامعه هم هست. بر همین مبنا اگر تولید، راه بیفتد همه ی مشكلات دیگر اقتصادی هم به تدریج حل می شود. یك خبر خوب برای شعار امسال این است كه «الگوی راهبردی پشتیبانی از تولید» شامل چندین سیاست اجرایی بدیع و مناسب، قبلاً در مركز پژوهش های مجلس تدوین شده و الان آماده اجراست. یك خبر خوب برای شعار امسال این است كه «الگوی راهبردی پشتیبانی از تولید» شامل چندین سیاست اجرایی بدیع و مناسب، قبلاً در مركز پژوهش های مجلس تدوین شده و الان آماده اجراست. البته صرف داشتن برنامه برای رونق تولید كافی نیست بلكه باید برای اجرای آن همت و انگیزه هم وجود داشته باشد تا این بسته اثربخش شود. مجریان محترم باید شجاعانه عمل كنند و واقعاً تولید را رونق بدهند. رونق تولید در كشور ما در شرایط فعلی كاملاً شدنی است به شرط اینكه مسئولان همت داشته باشند و تا می توانند موانع تولید را برطرف كنند و تولیدكننده را از قید و بندهایی كه به پای آن بسته شده است، آزاد كنند. اگر این كار انجام بشود، رونق اقتصادی و پیرو آن منفعت های دیگر -یعنی اشتغال و بهبود معیشت- نصیب مردم می شود. باید دعا و تلاش نماییم كه مسئولان اجرایی كشور موانع تولید و سرمایه گذاری را از سر راه بردارند و ثانیاً مسیرهای نامولد موازی تولید را ببندند.

مردم چطور؟ به نظر شما رونق تولید تنها امری حاكمیتی و مربوط به دولت است؟ به نظر من مردم در رونق تولید، نقش محوری و اصلی را دارند و دولت، همواركننده و انگیزه دهنده و راه است. كارآفرین ها، فن آفرین ها، سرمایه گذارها و صادركننده ها از میان مردم بیرون می آیند. خداوند در نهاد بشر میل به كارآفرینی و خلق و اكتساب ثروت را نهاده و از این بابت مشكلی نیست. مشكل بزرگ امروز ما این است كه مسیر برای تولید و كارآفرینی هموار نیست و هزاران قانون و مقررات و بخشنامه و رویه اجرایی، دست و پای تولیدكننده و كارآفرین ایرانی را بسته اند. در ۱۰ سال اخیر قوانین زیادی برای كم شدن این موانع تصویب شده ولی مشكل اینجاست كه انگیزه برای رفع موانع تولید وجود ندارد. اثر نامگذاری سال ۹۸ باید ایجاد نهضت رفع موانع تولید در ایران باشد.

چگونه رونق تولید می تواند مشكل كاهش ارزش پول ملی را حل كند؟ مشكلی كه سال ۹۷ به وجود آمد، ریشه اش در همین ضعف و موانع تولیدی ماست. كلاً همه ی كشورها یك نظام ارزی ای دارند. برخی كه مثل كشورهای نفت خیز حاشیه ی خلیج فارس درآمد نامحدود دارند، می توانند نرخ ارزشان را ثابت نگه دارند و هر چقدر بخواهند، كالا و خدمت وارد كنند و مبادلات ارزی داشته باشند. دسته دوم كشورهایی هستند كه مازاد تجاری دارند مثل چین و ژاپن كه تولیدشان و صادراتشان به حدی زیاد است كه برای حفظ و تقویت صادرات خود حتی ناچارند به صورت مصنوعی ارزش پول شان را پایین بیاورند كه صادر كردن بیشتر برایشان به صرفه بماند. تنها راه ما برای نجات از این دور باطلی كه ده ها سال است دچارش هستیم، این است كه تولیدمان را قوی نماییم. باید تنبلی و خستگی و تن پروری را واقعاً كنار بگذاریم و تولیدمان را رشد دهیم. دسته سوم كشورها، كشورهایی هستند كه ضعف تولید دارند، تولیدشان نسبت به مصرف واردات شان كم است، این كشورها به صورت مستمر گرفتار كاهش ارزش پول ملی می شوند. تنها راه ما برای نجات از این دور باطلی كه ده ها سال است دچارش هستیم، این است كه تولیدمان را قوی نماییم. باید تنبلی و خستگی و تن پروری را واقعاً كنار بگذاریم و تولیدمان را رشد دهیم. وقتی تولیدمان رشد كند و رقابت پذیر باشد، چرخه طلایی خلق ثروت و مازاد تجاری شكل می گیرد. زمینه ی رونق تولید مهیاست. ما میلیون ها جوان خلاق آماده به كار با تحصیلات عالی دانشگاهی داریم. نیروی انسانی مورد نیاز برای رونق تولید وجود است. بازارهای بزرگی در اطراف كشورمان متقاضی كالاهای تولیدی ما هستند. و منابع سرشاری مانند منابع طبیعی و زیرساخت های خوب. با رونق تولید و تقویت و رسیدن به مازاد تجاری، شوك ارزی دیگر نمی تواند ارزش پول ملی ما را كم كند. بعنوان نكته پایانی، امسال دیگر نباید اجازه بدهیم برای نام سال همایش برگزار كنند و تابلو و بیلبورد بزنند. مردم مشتاق و آماده كارآفرینی هستند. این مسئولان هستند كه باید محیط كسب و كار را هموار و امن كنند و مسیرهای رانتی و نامولد را با قوانین مالیاتی، مسدود كنند. ماده ۷ قانون اصل ۴۴ برای تسهیل صدور مجوزهای كسب و كار را اجرا و احكام قانونی مالیات بر عایدی سرمایه و حذف رانت های ضد تولیدی را فوراً اجرا كنند. اینها نخستین و فوری ترین سیاست هاست. سیاست های اجرایی زیادی وجود دارد كه كارآفرین های بالقوه و مستعد ایرانی را به میدان می آورد و بالفعل می كند. برخی امكان دارد در این راه حرف های مأیوسانه بزنند باید آنها را توجیه كرد كه می شود و می توانیم. منبع: پایگاه اطلاع رسانی KHAMENEI.IR

1398/01/03
15:07:55
5.0 / 5
5169
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصادی , بازار , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
فوری خرید