سخنگوی گمرك اعلام كرد:
صادرات بیش از 94 و نیم میلیون دلار ادویه
به گزارش فوری خرید یك مقام مسئول اظهار داشت: در 5 ماه اول سال 99، 17 هزار و 810 تن انواع ادویه به ارزش 94 میلیون و 567 هزار و 581 دلار صادر شده كه زعفران، 70 درصد ارزش كل صادرات ادویه را به خود مختص كرده است.
به گزارش فوری خرید به نقل از گمرک، سخنگوی گمرک اظهار داشت: در دنیا اقلام مختلف ادویه شامل زردچوبه، فلفل، دارچین، زنجبیل و… تولید می شود و کشورهایی مانند هندوستان، اندونزی، سنگاپور و مالزی در تولید این محصولات پیشرو هستند. خوشبختانه کشورمان در این خصوص و طی چند سال اخیر در تولید و صادرات انواع ادویه رشد قابل توجهی را شاهد بوده است، ضمن آنکه کارخانجات، صنایع تولیدی مواد غذایی و حتی ارگان های پزشکی نیز از دیگر مصرف کنندگان بزرگ این نوع از مواد غذایی هستند. آمار صادرات این محصولات کشورمان بیان کننده رشد صادرات ادویه است بطوری که در ۵ ماه اول سال جاری بیش از ۱۷ هزار و ۸۱۰ تن انواع ادویه، به ارزش ۹۴ میلیون و۵۶۷ هزار و ۵۸۱ دلار صادرشده است. دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک اضافه کرد: ایران به ۴۳ کشور جهان صادرات ادویه داشته است که این کشورها شامل آذربایجان، انگلستان، استرالیا، بلژیک، کانادا، کویت، قطر، افغانستان، ترکیه، ارمنستان، آلمان، پاکستان، امارات متحده عربی، هنگ کنگ، ایتالیا، ژاپن، هند، هلند، اندونزی، فرانسه، سوئیس و… هستند. لطیفی افزود: بیشترین مقاصد صادرات ادویه ایرانی هم به ترتیب پاکستان، هنگ کنگ و امارات متحده عربی هستند. ضمن آنکه محصولات صادراتی کشورمان شامل، زرد چوبه، زعفران، زیره، تخم رازیانه، تخم مرزه، فلفل، هل سائیده نشده است. که سهم صادرات زعفران ایرانی با بیش از ۷۵ تن بیش از ۶۶ میلیون ۴۷۶ هزار و ۴۲۳ دلار بوده است. سخنگوی گمرک با اشاره به میزان واردات ادویه نیز اضافه کرد: کشورمان در ۵ ماه اول سال ۹۹ به میزان ۱۵ هزار و ۴۴۲ تن انواع ادویه را به ارزش ۲۸ میلیون و۳۷۲ هزار و ۲۰۰ دلار از ۱۱ کشور جهان واردات داشته است. که از این میان به میزان ۵ میلیون و۲۰۸ هزار و ۸۱۲ دلار واردات انواع زنجبیل بوده است. لطیفی اضافه کرد: هند، امارات، اتریش، تایلند، سری لانکا، نیجریه، چین، افغانستان، اندونزی، ویتنام، ترکیه، کشورهای صادر کننده ادویه به کشورمان هستند که در این میان بیشترین واردات از هند، امارات وچین بوده است. ضمن آنکه محصولات وارداتی کشورمان را دارچین، فلفل، جوز هندی، میخک خرد شده، هل، زنجبیل و زردچوبه می سازند.
منبع: forikharid.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب