کلاف بهم پیچیده موانع کسب وکارها
فوری خرید: فوری خرید: یک فعال اقتصادی تغییرات غیرقابل پیش بینی قیمت ها، دشواری تامین مالی از بانکها و بی ثباتی سیاستها و قوانین را از عمده موانع و چالش های پیش روی فعالان اقتصادی برشمرد.
به گزارش فوری خرید به نقل از مهر، موانع پیش روی کسب وکارها همیشه به عنوان یکی از بزرگ ترین چالش های فعالان اقتصادی مطرح بوده است. یک برنامه تلویزیونی با هدف شناسایی و رفع بهتر این موانع، میزبان مینا مهرنوش کارآفرین و فعال اقتصادی بود و در این حوزه با او به گفتگو نشست.
مینا مهرنوش در این گفتگو ضمن اشاره به چالش های حوزه تولید، سرمایه انسانی را اصلی ترین عامل موفقیت کسب وکارها عنوان و تاکید کرد که سرمایه انسانی، کلید دستیابی به رقابت پذیری در دنیای امروز است.
سرمایه انسانی، مهم ترین عامل موفقیت کسب وکارها
مهرنوش در آغاز برنامه درباره ی اصلی ترین عامل موفقیت یک کسب وکار اظهار داشت: یکی از اساسی ترین عواملی که می تواند موفقیت یک کسب وکار را تضمین کند، سرمایه انسانی است. اگر صاحب کسب وکار و افراد حاضر در تیم به کاری که انجام می دهند ایمان داشته باشند، قادر خواهند بود تمامی چالش های موجود را حل کنند. به همین دلیل، سرمایه انسانی از دیدگاه خیلی از مدیران، مهم ترین دارایی در هر سازمان بحساب می آید. در جهان امروز، مزیت رقابتی کسب وکارها در دانش نهفته است، دانشی که نزد نیروی انسانی وجود دارد. صاحبان کسب وکارهای موفق می توانند تیمی توانمند تشکیل داده و با بوجودآوردن انگیزه در بین اعضاء آن، مسیر رشد را هموار کنند. از ین جهت، نحوه چینش تیم و مدیریت انگیزشی آن، نقش تعیین کننده ای در پیشرفت یک کسب وکار دارد.
وی اضافه کرد: امروزه مزیت رقابتی در صنایع، خصوصاً کارخانه های تولیدی، بجای اتکا به فرآیندهای سنتی، به حوزه هایی نظیر هوش مصنوعی وابسته است. دانش استفاده از هوش مصنوعی نزد انسان ها قرار دارد و موفقیت در این حوزه مستلزم توانایی پرسیدن سوالات درست و استفاده از ابزارهای موجود است. با وجود سرمایه انسانی توانمند در ایران، چالش اصلی در فرآوری و ایجاد ارزش افزوده بر این سرمایه ها نهفته است. نیروهای تحصیل کرده و باهوش بسیاری وجود دارند که برای ورود به بازار کار به مهارت آموزی و تجهیز به ابزارهای روز نیازمندند. ایجاد این زیرساخت ها، کلید دستیابی به رقابت پذیری در دنیای امروز است.
چالش های اصلی کسب وکار در ایران
این فعال اقتصادی راجع به مشکلات فعالان اقتصادی در ایران مطرح کرد: مطالعه پایش ملی محیط کسب وکار در بهار ۱۴۰۳، دیدگاه فعالان اقتصادی و کارآفرینان ایرانی را درباره ی بزرگ ترین مشکلات شغلی نشان داده است. این مشکلات شامل سه عامل اصلی غیرقابل پیش بینی بودن تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، دشواری تامین مالی از بانک ها، و بی ثباتی سیاستها و قوانین اجرائی بوده است. این مسائل سال هاست که گریبان گیر کسب وکارهاست و شاخص پایش ملی نیز عدد ۶.۰۴ را نشان داده است، که باتوجه به بدترین وضعیت ممکن (عدد ۱۰)، بیان کننده شرایط نامطلوب است. غیرقابل پیش بینی بودن اقتصاد، بخشنامه های ناگهانی و رویه های نادرست، همیشه از موانع کلیدی رشد بوده اند و تا حالا اقدام مؤثری برای حل این چالش ها انجام نشده است.
وی اضافه کرد: کسب وکارهای خرد ستون اصلی توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورها به شمار می روند. این نوع کسب وکارها می توانند علاوه بر تامین معیشت، بر امنیت و احساس خودشناسی افراد نیز تأثیر مثبت بگذارند. با این وجود، تورم و نوسانات شدید قیمت مواد اولیه، فعالیت آنها را به شدت مختل کرده است. بعنوان مثال، یک تولیدکننده پارچه که شش ماه پیش مواد اولیه را با قیمت مشخص خریداری نموده، حال با چند برابر شدن هزینه ها قادر به ادامه فعالیت نیست. چنین وضعیتی، علاوه بر کاهش درآمد کسب و کارها، منجر به توقف تولید و تعطیلی مشاغل می شود. این چرخه معیوب ناشی از دلاری شدن اقتصاد و تورم مزمن، مانع اصلی توسعه اقتصادی کشور است.
فرصت های جدید در اقتصاد دیجیتال
مهرنوش در بخش دیگری از صحبت های درباره ی نظریه آشوب در فضای کسب وکارها بیان کرد: «نظریه آشوب نشان داده است که در بی نظمی ها نوعی نظم پنهان وجود دارد، و این مساله در اقتصاد ایران نیز مشهود است. فعالان اقتصادی با تجربه چرخه های تجاری و تغییرات اقتصادی، توانسته اند خودرا با نوساناتی مانند افزایش قیمت ارز یا قیمت ملک هماهنگ کنند. هرچند این بی ثباتی به شدت آزاردهنده است، خیلی از کسب وکارها با تاکید بر این نظم نسبی، رشد کرده اند. آن چه توانسته به تعدیل ریسک های موجود کمک نماید، استفاده از ظرفیتهای اقتصاد دیجیتال است که به عنوان ابزاری برای تقویت کسب وکارهای سنتی و ایجاد فرصت های جدید نقش مهمی ایفا می کند.
این کارآفرین در ادامه اظهار داشت: اقتصاد دیجیتال در ایران فرصت های مختلفی برای توسعه و رشد کسب وکارها فراهم آورده است. تولیدکنندگان محتوا، صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی، و فعالان مستقل می توانند از زمینه های دیجیتال برای کسب درآمد بهره مند شوند. در صورتیکه تورم و بی ثباتی اقتصادی مانع بزرگی برای خیلی از مشاغل است، دیجیتال سازی توانسته مسیرهای جدیدی برای صادرات خدمات و افزایش راندمان بوجود آورد. با این وجود، کمبود آگاهی و آموزش در عرصه کسب وکارهای مبتنی بر دانش، استفاده کامل از این ظرفیت ها را محدود کرده است. معرفی مدلهای نوین کسب وکار و آموزش مهارت های مرتبط، می تواند تحولی اساسی در این عرصه بوجود آورد.
این فعال اقتصادی در آخر با اشاره به تغییر نگاه سنتی در فضای کسب و کارها، تشریح کرد: برای حل چالش های اقتصادی، باید نگاه به کسب وکارهای سنتی تغییر کند و تمرکز بیشتری بر استفاده از دانش و تکنولوژی روز صورت گیرد. ابزارهای نوین مانند سیستم های هوشمند آبیاری، اصلاح بذر، و تکنولوژی های کشاورزی می توانند بخش های سنتی را متحول کنند. این تغییر، نیازمند حمایت دولت و متولیان مرتبط می باشد که با ارائه آموزش های لازم و تسهیل دسترسی به فناوری، فرصت های توسعه ایجاد شود. تجربه ها نشان داده است که کارهای دولتی به علت متغیرهای بازدارنده، خلاقیت را محدود می کنند و نتیجه مطلوبی ندارند. تمرکز بر کسب وکارهای مستقل و دانش محور، مسیر بهتری برای توسعه اقتصادی کشور خواهد بود.
منبع: فوری خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب