کندی صادرات چین نگران کننده شد
فوری خرید: صادرات چین در ماه جولای برخلاف انتظارات با کمترین سرعت خود در سه ماه اخیر رشد کرد و بر نگرانی ها در مورد چشم انداز بخش تولیدی این کشور افزود.
به گزارش فوری خرید به نقل از مهر، مفسرین می گویند که کارخانه های چین در ماه های آتی احیانا با فشار شدیدی مواجه خواهند شد که به سبب تعرفه های غربی و مشکلات ناشی از کاهش تقاضا است، درحالی که نوسانات در بازارهای مالی و ترس از رکود آمریکا چالش های جدیدی را برای سیاست گذارانی که تلاش می کنند بهبود اقتصادی شکننده را تقویت نمایند، به وجود می آورد.
داده های گمرک در روز چهارشنبه نشان داد که محموله های خروجی در ماه جولای ۷ درصد نسبت به سال قبل بالا رفته است که سرعت رشد کمتری نسبت به رشد ۸٫۶ درصدی ماه ژوئن و پیش بینی ها از افزایش ۹٫۷ درصدی در این ماه داشته است.
به گفته اقتصاددانان رشد صادرات چین ممکنست به سبب اثر پایه در آینده تک رقمی باقی بماند، اما باتوجه به کاهش تقاضای خارجی و وضع تعرفه ها، محموله های خروجی در نیمه دوم سال ۲۰۲۴ با فشار بیشتری مواجه خواهند شد.
واردات چین در مقابل با نرخ قوی ۷٫۲ درصد افزوده شد و کاهش ۲٫۳ درصدی در ماه ژوئن را معکوس کرد و قوی ترین عملکرد در سه ماه اخیر را نشان داد. همین طور انتظارات مفسرین برای افزایش ۳٫۵ درصدی را شکست داد.
به گفته مفسرین ارقام شفاف تر واردات مرتبط باعجله شرکت های چینی برای خرید تراشه ها قبل از محدود شدن بیشتر صادرات تراشه به چین از طرف آمریکا است. با نگاهی به آینده، چرخه تجارت صعودی ممکنست به انتها رسیده باشد. انتظار می رود که هم واردات و هم صادرات در سه ماهه سوم کم شود.
واردات نفت خام چین در ماه ژوئیه به پایین ترین میزان خود از سپتامبر ۲۰۲۲ رسید، درحالی که واردات سنگ آهن و سویا نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرد. باوجود کوشش های دولت برای تحریک تقاضای داخلی بعد از همه گیری، دومین اقتصاد بزرگ جهان برای به دست آوردن شتاب تلاش نموده است. رکود طولانی مدت املاک و ترس از امنیت شغلی اعتماد مصرف کننده را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.
اقتصاد چین در سه ماهه دوم ۴٫۷ درصد رشد کرد که کمتر از حد انتظار بود، و این امر موجب شد تا نیاز به حمایت بیشتر برای رسیدن به هدف رشد ۵ درصدی حفظ شود. رهبران چین هفته گذشته متعهد شدند که زاویه اقدامات محرک به سمت مصرف کنندگان باشد و این کشور در ادامه سال ۲۰۲۴ «تعدیل های متقابل» را انجام دهد.
مازاد تجاری چین در ماه جولای به ۸۴٫۶۵ میلیارد دلار کم شد، درحالی که پیش بینی ها کاهش ۹۹ میلیارد دلاری را نشان می دادند و درنهایت رکورد ۹۹٫۰۵ میلیارد دلار به ثبت رسید. آمریکا بارها این مازاد را به عنوان شواهدی از مزایای تجاری شرکت های چینی بزرگنمایی کرده است.
تعرفه ها صادرات را تهدید می کند
تحلیلگران می گویند که کاهش رشد صادرات به نگرانی ها در مورد چشم انداز این بخش می افزاید و خیلی از کشورها بطور فزاینده ای نسبت به تسلط تجاری چین نگران هستند. آمریکا، اروپا و اقتصادهای نوظهور از ترکیه تا اندونزی تعرفه ها را افزایش داده و موانع دیگری را بر روی محصولات چینی به وجود آورده اند.
واشنگتن در ماه می اعلام نمود که می خواهد تعرفه ها را بر روی مجموعه ای از محصولات چینی در اول آگوست افزایش دهد، اما تصمیم گرفت که تعدادی از آنها را به تعویق بی اندازد. رویترز روز سه شنبه گزارش داد که غول های فناوری چینی ازجمله هواوی و بایدو و همین طور استارت آپ ها خرید نیمه رساناهای با پهنای باند بالا را افزایش داده اند تا قبل از تحقق پیش بینی محدود کردن صادرات تراشه ها به چین توسط آمریکا، به اندازه کافی از این تجهیزات ذخیره کنند. برای مثال، در ماه گذشته، واردات چین از آمریکا ۲۴٫۱ درصد نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرد، درحالی که در ژوئن ۱٫۷ درصد کاهش داشت.
فروش این هفته در بازارهای جهانی که ناشی از ترس از رکود احتمالی در اقتصاد آمریکا بود، لایه دیگری از نگرانی را برای صادرکنندگان چینی اضافه کرد. بگفته اقتصاددانان در کپیتال اکونومیکس کاهش رشد صادرات عمدتا به سبب کاهش قیمت های صادراتی است برای اینکه حجم صادرات نزدیک به بالاترین حد خود باقی مانده است و این مساله حاشیه سود تولیدکنندگان چینی را کم می کند.
منبع: forikharid.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب