۱۰۰۰ روز با دولت مردمی؛
سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت
فوری خرید: ایجاد فاز اولیه راه اندازی سامانه توثیق الکترونیک هوشمند سهام به ستاره یکی از دستاوردهای دولت سیزدهم است، این سامانه یک ابتکار در حوزه های مختلف است.
به گزارش فوری خرید به نقل از مهر، ایجاد فاز اولیه راه اندازی سامانه توثیق الکترونیک هوشمند سهام به ستاره یکی از دستاوردهای دولت سیزدهم است، این سامانه یک ابتکار در حوزه های مختلف است و درگاه های مختلف قضائی، مالی و بانکی را به هم متصل می کند.
به گفته سیداحسان خاندوزی وزیر اقتصاد دولت سیزدهم، آن چه در این نوآوری مورد استفاده قرار می گیرد ظرفیت هایی است که در اقتصاد ایران وجود داشته، اما یا به رسمیت شناخته نمی شده و یا به روش های سنتی کاغذی با پیگیری حضوری و تشریفات بسیار سخت، استفاده می شده است.
به گفته وزیر اقتصاد، با راه اندازی این سامانه و در فاز اول، جمعیت حدود ۵۰ میلیون نفری سهامداران کشور می توانند در تعامل با نظام بانکی بصورت برخط، بدون تشریفات حضوری و مسیرهای پر نشیب و فراز اداری وکاغذ بازی های رایج در شبکه اداری کشور از دارایی های خود برای وثیقه گذاری بهره گیرند.
به رسمیت شناختن سبد دارایی
این سامانه مختص همه سهامداران است، نه فقط دارندگان سهام عدالت بلکه قشر عظیمی از سهامداران می توانند از این سامانه استفاده کنند، سهامدارانی که اوراق مشارکت یا خزانه را خریداری نموده و یا در گواهی سپرده و گواهی طلا ثبت نام کرده اند می توانند در این سامانه هوشمند به عنوان توثیق استفاده کننده و وام را دریافت نمایند.
به رسمیت شناختن دارایی ها بورسی یکی از دستاوردهای این سامانه است، مردم به سهام به عنوان یک امر زودگذر نگاه کرده و غالب جامعه تصور نوسان گیری یا سفته بازی از بازار سهام دارند اما با امکان توثیق هوشمند دارایی در سبد سهام می تواند سال ها به عنوان توثیق باشد و این امر چند مزیت اساسی برای اقتصاد کشور دارد که عبارت است از:
۱. گردش پول کاسته شده و بدین جهت تورم و خلق پول نیز کاهش پیدا می کند و دولت امکان کنترل قیمت ارز و مؤلفه های کلان اقتصاد را در اختیار خواهد داشت. یکی از مؤلفه های کنترل تورم، کاستن از چرخش پول بوده و محدودیت های انتقال پول با مبالغ بالا که در سالهای اخیر اجرا شده نیز به همین هدف اجرائی شده است و ایجاد این سامانه امکان حبس پول و نرفتن پول به بازارهای غیرمولد مانند ارز و طلا را کاهش داده و از جانب دیگر می تواند نیازهای مردم را نیز رفع کند.
۲. شرکت های صاحب سهام می توانند از دارایی توثیق شده برای مدت یک سال بیشتر بهره گیرند و از آن دارایی برای اقداماتی مانند افزایش سرمایه، تامین مالی بهره برده و طرح های توسعه ای را برای شرکت فعال کنند.
سهامداران نیز به اجبار تا مدتی نمی توانند سهام خودرا بفروشند و شاید در زمانی که سهم خودرا به فروش نرسانده باشند سهم آنان با افزایش چندبرابری مواجه شود و سهامداری پرسودی را تجربه کرده باشند و بدین جهت هم نیاز امروز خودرا رفع کرده اند و هم برای فردای خود اندوخته ای قابل اتکا خواهند داشت.
سامانه توثیق سهام عدالت یکی از دستاوردهای دولت سیزدهم است که باید برای دولت آینده نیز توسعه یابد.
ضرورت افزایش بانکهای این طرح
در این طرح تنها چند بانک دولتی و دو بانک قرض الحسنه تا حالا عضو بوده و باید برای توسعه آن از بانکهای مختلف نیز استفاده گردد.
منبع: forikharid.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب