معاون وزیر راه و شهرسازی:

رکورد نوسازی مسکن در بافت های فرسوده شکسته شد

رکورد نوسازی مسکن در بافت های فرسوده شکسته شد

به گزارش فوری خرید، معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: بیشتر از ۵۴۶ شهر بسته های تشویقی شهرسازانه را در بافت های فرسوده اجرا می کنند؛ به صورتی که آمار صدور پروانه در سالهای بعد از انقلاب نشان داده است سال ۱۴۰۲ رکورد نوسازی در محدوده بافت های فرسوده شکسته شد.


به گزارش فوری خرید به نقل از ایسنا، محمد آئینی در مراسم نخستین گردهمایی گروههای مردمی و جهادی با وزارت راه و شهرسازی (بازآفرینی شهری، مسکن و راه روستایی) و دومین رویداد قدردانی از برترین اقدامات نوسازی مسکن و بازآفرینی شهری (جایزه ملی بم) که امروز (چهارشنبه) برگزار شد، اظهار نمود: از آغاز دولت سیزدهم نگاه ماه در حوزه بازآفرینی نگاه مردمی سازی بوده است. نوسازی مسکن باید توسط مردم، سازندگان بخش خصوصی، تعاونی ها و گروههای جهادی صورت گیرد. نظارت هم توسط دولت و اعضای سازمان نظام مهندسی صورت می گیرد.
وی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی بیشترین بدنه اجتماعی و بیشترین ارتباط با مردم دارد. بنابراین توفیق در این وزارت خانه در افزایش سرمایه اجتماعی موثر خواهد بود. امسال هم که به نام جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده، باید فضایی فراهم گردد که این وزارت خانه پشتیبان باشد و موانع را رفع کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در محدوده بافت های فرسوده دو میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناکارآمد و فرسوده وجود دارد اظهار داشت: این بناها جان هموطنان ما را در ۶۹۰ شهر به خطر انداخته است. ازاین رو ما نوسازی را در اولویت قرار دادیم؛ چونکه مبحث جان انسان ها است.
آیینی خاطرنشان کرد: در این ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار حدود ۱۰ میلیون نفر سکونت دارند. این شامل ۱۶۷ هزار هکتار، ۶۰۰۰ محله و ۳۰۰ هزار کوچه است. ساکنان این مناطق گرفتار بدمسکنی هستند و توان نوسازی ندارند. حتی اگر وام ارزان به این افراد بدهیم امکان پرداخت اقساط ندارند، چونکه اگر پول داشتند در بافت فرسوده زندگی نمی کردند. این چالش اول ما است. ما به آنها می گوییم نگران نباشید؛ ما شما را به سازندگان و کسانی که توان مالی، توان اجرایی و توان فنی دارند وصل می نماییم. اینجا با چالش دوم مواجه می شویم؛ چونکه سازندگان حاضر به نوسازی در محلات فرسوده نیستند؛ چونکه برای آنها بازدهی اقتصادی ندارند.
وی راهکار شرکت بازآفرینی برای چالش دوم یعنی تشویق سازندگان به نوسازی بافت های فرسوده اظهار داشت: چهار چالش نوسازی در سند تحول دولت آمده است. راهکار اینست که ما با بسته های تشویقی مختلف، سرمایه گذاران را ترغیب به نوسازی نماییم.

تخفیف ۵۰ درصدی در پروانه نوسازی، یک طبقه تراکم بیشتر
آیینی تصریح کرد: بیشتر از ۵۴۶ شهر بسته های تشویقی شهرسازانه را اجرا می کنند؛ به صورتی که آمار صدور پروانه نشان داده است در سال ۱۴۰۲ رکورد نوسازی در محدوده بافت های فرسوده در بازه زمانی پس از انقلاب شکسته شد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار داشت: گام اول را با همکاری بسیج مستضعفان و بسیج سازندگی برداشتیم و تا هم اکنون ۴۶۷ حلقه میانی ایجاد کردیم که در محلات هدف بازآفرینی به ارائه خدمات می پردازند. این اتفاق جدیدی است که می خواهیم این تعداد را به ۲۰۰۰ حلقه برسانیم و بزودی شاهد خبرهای خوبی در محرومیت زدایی از بافت های فرسوده خواهیم بود.
وی اعلام نمود: در ایام یکشنبه و دوشنبه به صورت گردهمایی سراسری گروههای جهادی برای نوسازی بافت های فرسوده را خواهیم داشت. در این پویش، مردم را برای چگونگی نوسازی و مشارکت با سرمایه گذاران آشنا می نماییم.
آیینی در ادامه این نشست ضمن اشاره به سختی رفت و آمد در بافت های فرسوده ناشی از بازیک بودن کوچه ها اظهار داشت: این مورد سبب شده تا ارائه خدماتی مثل اورژانس و آتش نشانی در این مناطق با مشکلاتی مواجه باشد. ما می خواهیم این کوچه ها را به کوچه های شش متری و هشت متری تبدیل نماییم. تجمیع پلاک ها هم در دستور کار است. در این حوزه انشعابات آب و برق و گاز محفوظ است و دستگاههای خدمات رسان حق ندارند مبلغ جدیدی بابت انشعابات از ساکنان بافت های ناکارآمد دریافت نمایند.

عبور نوسازی از ۲۶۶ هزار واحد
وی بیان نمود: از دو میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار از سال ۱۳۸۴ تا کنون بیشتر از یک میلیون و ۵۰ هزار واحد ساخته شده و ۷۳ هزار پروژه در دولت سیزدهم راه اندازی شده است؛ به صورتی که امروز از مرز ۲۶۶ هزار پروانه در محدوده بافت های فرسوده عبور کردیم و در دولت سیزدهم ۸۲ هزار و ۴۸۵ واحد تکمیل و به بهره برداری رسیده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن اشاره به همایش مشترک با بسیج سازندگی اظهار داشت: در حوزه بازآفرینی در روز اول سه برنامه توجیهی برای سرحلقه های نوسازی داریم که آنها را به لحاظ تخصصی با نحوه مذاکره و تبیین حقوق ساکنان آشنا می نماییم. یک جلسه برای تسهیلات بانکی و مشوق های بانکی، یک جلسه برای مشوق های نوسازی و یک جلسه هم برای چگونگی همکاری همسایگان و تجمیع پلاک ها با یکدیگر خواهیم داشت؛ چون که در پلاک های ریزدانه نمی توان بناهای پایدار راه اندازی کرد.

اعتلای معماری ایرانی اسلامی در بافت های فرسوده
آیینی خاطرنشان کرد: بافت های فرسوده بهترین جا برای اعتلای معماری ایرانی اسلامی است. ان شاءالله تا آخر سال به ۱۲۰ هزار نقطه در بازآفرینی شهری با شاخصهای معماری ایرانی اسلامی خواهیم رسید.
وی با اشاره به اینکه بازآفرینی شهری یکی از بخش های پیشرو در نهضت ملی مسکن می باشد، اضافه کرد: تا کنون به ۲۶۶ هزار واحد رسیده ایم و تا آخر سال به ۴۰۰ هزار واحد می رسیم. البته با حضور نیروهای جهادی امیدواریم از این عدد هم بالاتر برویم و رکورد دولت های بعد از انقلاب را بشکنیم.

پرداخت پنج نوع وام در بافت های فرسوده
معاون وزیر راه و شهرسازی در رابطه با میزان تسهیلات نوسازی اظهار داشت: درمورد تسهیلات بانکی در بافت های فرسوده پنج نوع وام قابل دریافت است. اول تسهیلاتی به میزان وام نهضت ملی مسکن تا سقف ۵۵۰ میلیون تومان است که تسهیلات ارزان قیمتی است. در برنامه هفتم هم خبر خوش اینست که با تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان، واحدهای بافت های فرسوده از تمامی تخفیفات و حمایت های نهضت ملی مسکن تا سقف پنج طبقه استفاده نمایند.
به قول آیینی، محور سوم تسهیلات اسکان موقت است. محور چهارم پرداخت وام در بافت های تاریخی است. نوع پنجم، تسهیلات اسکان موقت در بافت های تاریخی را شامل می شود. در این حوزه مثل نهضت ملی مسکن برخی بانکها همکاری می کنند و برخی همکاری لازم را ندارند. اما در سال ۱۴۰۲ روند اعطای تسهیلات نسبت به گذشته مقداری بهتر شده است.

واگذاری آپارتمان با ۴۰ درصد تخفیف در ازای خانه فرسوده
معاون وزیر راه و شهرسازی در رابطه با طرح کلید به کلید بیان نمود: یکی از بخش های آموزشی در گردهمایی جهادی، ابزار تشویقی کلید به کلید است. در این حوزه به ساکنان بافت های فرسوده اولویت خویش را برای نوسازی اعلام می نماییم. یکی از امکاناتی هم که به ساکنان ارائه می شود ارائه زمین یا آپارتمان معوض از سوی دولت در ازای واحد فرسوده ساکنان است.
وی افزود: برابر قانون برنامه هفتم توسعه، کسانی که در بافت فرسوده واحد در اختیار دارند این امکان برایشان فراهم است که واحد خویش را با واحد مسکونی نوسازی شده در محدوده های بازآفرینی، زمین دولتی یا واحد مسکونی در شهر های جدید معاوضه کنند. برای تشویق ساکنان هم یا واحد آنها با ۴۰ درصد افزایش داده می شود یا واحدهای ما با ۴۰ درصد تخفیف داده می شود. در این حوزه سامانه ای راه اندازی می نماییم که مردم بتوانند در چارچوب طرح کلید به کلید واحد مدنظر خویش را انتخاب کنند.
در قسمت دیگری از این نشست، سردار ابوالفضل طهماسبی ـ جانشین سازمان بسیج سازندگی - اظهار نمود: در سال ۱۴۰۲ در حوزه مرمت و تکمیل واحدهای مسکونی اقشار صدمه پذیر و مددجویان کمیته امداد و بهزیستی بیشتر از ۱۲ هزار خانه را ساختیم. به ۱۶۳۸ روستا آبرسانی کردیم و این کار ادامه دارد. همینطور آسفالت ۱۷۰۰ کیلومتر راه مزارع روستایی انجام شد. در قسمت آبخیزداری ۸۳۴ پروژه به اجرا رسید.
وی ادامه داد: در حوزه بازآفرینی شهری، طرح کرامت را اجرا کردیم. در این حوزه از ظرفیتهای سپاه و بسیج سازندگی استفاده شد. در مجموع در سال ۱۴۰۲ بیشتر از ۲۰ هزار پروژه در مناطق محروم اجرا شد. هدف ما در این عرصه تحقق شعار سال و مردمی سازی نوسازی با حضور ۶۰ هزار گروه جهادی است.
جانشین سازمان بسیج سازندگی تصریح کرد: گردهمایی مشترک ما با وزارت راه و شهرسازی در ایام ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت برگزار می گردد که در خلال این گردهمایی تفاهمنامه های مختلفی به امضا می رسد.
سردار طهماسبی اظهار داشت: حسن گروههای جهادی اینست که مطالبه گر هستند. این افراد در حوزه عملیاتی و مطالبه گری ورود می کنند.




منبع:

1403/02/12
14:53:11
5.0 / 5
354
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصادی , تخصص , حقوق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
فوری خرید