از دردسرهای آیفون ۱۴ تا ظرفیتهای خالی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی

از دردسرهای آیفون ۱۴ تا ظرفیتهای خالی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی

فوری خرید: در هفته ی گذشته تخمین آمار واردات غیرقانونی آیفون، آثار ممنوعیت واردات لوازم آرایشی و بهداشتی و همین طور تحلیل جدید اتاق تجاری از اقتصاد جهانی مهم ترین اخبار انتشار یافته بود.


به گزارش فوری خرید به نقل از ایسنا، از مهم ترین اخبار در هفته ای که گذشت مربوط به نامه انجمن واردکنندگان موبایل به معاون اول رییس جمهور بود که در آن پیشنهاداتی در عرصه اصلاحات برخی مقررات واردات موبایل ارائه کرد و با اشاره به ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ از سال گذشته، تخمین زده شده تا حالا ۱۲۰ هزار آیفون ۱۴ به ارزش بیش از ۱۵۰ میلیون دلار بطور غیرقانونی وارد کشور شده است.
همین طور انجمن هشدار داده که باتوجه به رشد تکنولوژی، روش های گوناگونی برای دورزدن سیستم رجیستری وجود دارد که عملاً آنتن را به آیفون ها ۱۴ بازمی گرداند و این ممنوعیت واردات فقط لطمه به دولت از نظر عدم تحقق درآمدی و لطمه اقتصادی به واردکنندگان که از فرصت واردات این کالا محروم شده اند، بهمراه داشته است.
از جانب دیگر ورود حجم زیاد آیفون ۱۳ که عموماً کارکرده، رفرش یا غیراصلی هستند، موجب متضررشدن قسمتی از مصرف کنندگان شده است. در چنین شرایطی بنظر می رسد اگر استفاده از این روش های جدید به صرفه اقتصادی برای همه گوشیهای پرمصرف و ارزان برسد، عملا طرح رجیستری کارایی خودرا از دست خواهد داد و قاچاق مسافری بازار را خواهد گرفت.
گفتنی ست تقریباً از شروع پاییز رجیستر شدن یا نشدن این برند در هاله ای از ابهام قرار داشت. اما در نهایت مسئولان ابتدا به صراحت اعلام نموده اند که واردات تجاری این موبایل ممنوعست و پس از مدتی هم واردات آیفون ۱۴ و مدلهای پس از آن از رویه مسافری نیز قدغن شد. این تصمیم موجب شد قیمت آیفون ۱۳ به سبب داشتن رجیستری و تضمین از آیفون ۱۴ قاچاق گران تر شده و عده ای هم ترجیح می دهند با پول کمتر از آخرین تکنولوژی موجود بهره گیرند و در کنار آن با بهره گیری از یک موبایل ارزان سیمکارت خودرا فعال کنند و با تازه ترین مدل آیفون به اینترنت یک موبایل ارزان متصل شوند و کارهای خودرا پیش ببرند.
تداوم ممنوعیت و ظرفیتهای خالی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی
در هفته جاری نشستی از طرف انجمن واردکنندگان فرآورده های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران انجام شد که در آن به ظرفیت خالی ۵۰ درصدی در عرصه تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، دلیلهای از دست رفتن بازارهای صادراتی و مزیت ها و موانع تولید بدون کارخانه پرداخته شد.
طبق گفته های تولیدکنندگان حدود پنج سال پیش واردات لوازم آرایش به کشور ممنوع گردید و بسیاری از اعضای انجمن واردکنندگان ریزش کردند. همین طور با بسته شدن واردات، کالاهای قاچاق و فیک وارد بازار شد، چونکه بازار به این محصولات نیاز داشت. با توجه به این که این کالاها با سلامت مردم ارتباط دارد، کالاهای فیک عارضه هایی برای مصرف کنندگان بدنبال دارد. از جانب دیگر کالای قاچاق بدون مالیات وارد می شود و با ارزش افزوده ارز آن از کشور خارج می شود. پس از ممنوعیت واردات بجای بسته شدن انجمن تصمیم گرفته شد که صاحبان برند به انجمن اضافه شوند. این تصمیم موجب شد از کسانی که واردکننده هستند و کارخانه ندارند، اما می خواهند در این صنعت بمانند حمایت شود. البته برخی واردکننده ها خودشان تولید داشتند و از بقیه هم حمایت کردند که وارد تولید شوند.
در این بین برخی برندها در ۳۰ سال قبل در کشور نمایندگی داشتند و کالای آنها در ایران تحت لیسانس تولید می شد، اما با ممنوعیت واردت بالک (مواد اماده آرایشی با رنگبندی های مختلف آماده پر شدن در پوکه یا ظرف) از سال ۱۳۹۷، امکان فعالیت این شرکتها در ایران منتفی شد. البته هم اکنون بیشتر مواد اولیه این صنعت وارداتی است. اما پس از ممنوعیت واردات بالک برخی هم به مواد اولیه بی کیفیت روی آوردند. البته در ماه های گذشته از طرف مسئولان تایید شده که واردات بالک باید باز شود، اما شاهد تاخیر در اجرای مصوبه هستیم. اگر این ممنوعیت برداشته شود، ممکنست بسیاری از برندهای مطرح دنیا برای تولید در ایران اقدام نمایند.
بطور کلی از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ واردات تمام لوازم آرایشی و بهداشتی به غیر از عطریات، متوقف گردید و در پی آن دست اندرکاران واردات این محصولات نسبت به افزایش قاچاق لوازم آرایشی هشدار دادند، چونکه بگفته آنها تولید لوازم آرایشی در کشور پاسخگوی نیاز نیست و ممنوعیت واردات این محصولات موجب افزایش کالای تقلبی و قاچاق در بازار شده است.
البته در طول این مدت چندین بار قرار شد در این تصمیم تجدید نظر شود، اما بنظر می رسد هنوز تصمیم جدیدی در ارتباط با کاهش محدودیت های واردات گرفته نشده است. آمارهایی قبلی گمرک نیز نشان میدهد محصولات آرایشی و بهداشتی مراقبت از پوست و مو به مقدار ناچیزی وارد کشور می شود، اما واردات تعداد زیادی از این اقلام از قبیل کرم و صابون و لوازم آرایشی ممنوعست که بگفته مسئولان مربوطه، مبدأ ورود آنها مناطق آزاد یا قاچاق هستند یا این که بصورت فله وارد کشور شده و با برندهای مختلف خارجی بسته بندی و در بازار عرضه می شوند.
تحلیل جدید اتاق تجاری از اقتصاد جهانی
موضوع مهم دیگری که در هفته جاری به آن پرداخته شده، انتشار تحلیل جدید اتاق تجاری از اقتصاد جهانی است که نشان میدهد نفوذ قابل توجه چین در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس سبب شده تا منافع ژاپن، به عنوان متحد قدرتمند کشورهای غربی در خطر قرار گیرد؛ از ین جهت، در مقابله با چین و در رقابت با خریداران نفت و نیز با هدف تامین امنیت انرژی، اقبال ژاپن به همکاری با کشورهای نفتی و کوشش برای انعقاد توافقنامه های گوناگون در عرصه انرژی با آنها به وضوح بالا رفته است. پیوستن بریتانیا به توافق ترانس پاسیفیک، که به مقابله با نفوذ پکن در منطقه هند و اقیانوس آرام شهره است، نیز در همین راستا تحلیل می شود.
در بخش دیگری از این پژوهش به تحولات منطقه اشاره شده است. بر این اساس امارات توانسته رکورد جدیدی را در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سال ۲۰۲۲ ثبت کرده و با وجود کاهش ۱۲ درصدی حجم سرمایه گذاری مستقیم خارجی در جهان، رتبه دوم را در این زمینه در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا کسب کند.
بر این اساس در سال ۲۰۲۲ در عرصه خاورمیانه و شمال آفریقا ۱۰ کشور بیشترین حجم سرمایه گذاری خارجی را جذب کرده اند. از میان این ۱۰ کشور، امارات با جذب ۲۲.۷ میلیارد دلار در رتبه دوم، ترکیه با جذب بیش از ۱۲.۸ میلیارد دلار در رتبه سوم، مصر با جذب ۱۱.۴ میلیارد دلار در رتبه چهارم، عربستان صعودی با جذب ۷.۸ میلیارد دلار در پنجم، عمان با جذب ۳.۷ میلیارد دلار در رتبه ششم، مراکش با جذب بیش از دو میلیارد دلار در رتبه هفتم، بحرین با جذب ۱.۹ میلیارد دلار در رتبه هشتم، ایران با جذب ۱.۵ میلیارد دلار در رتبه نهم و اردن با جذب ۱.۳ میلیارد دلار در رتبه دهم قرار گرفته است.



1402/05/14
08:51:16
5.0 / 5
634
تگهای خبر: اتاق بازرگانی , اقتصاد , اقتصادی , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
فوری خرید