تعیین تکلیف نظارت بر بازار کالاهای کشاورزی
مدیر روابط عمومی وزارت صمت اعلام نمود که ۴۰ درصد بازرسان سازمان های صمت استانی به سازمان های جهاد کشاورزی منتقل می شوند، بر این اساس به نظر می آید از این به بعد زنجیره تأمین، توزیع و نظارت به صورت یکپارچه به عهده وزارت جهاد کشاورزی است.
به گزارش فوری خرید به نقل از ایسنا، با روی کار آمدن دولت یازدهم، اجرای قوانین بلاتکلیف در دستور کار قرار گرفت و اولین قانون در بخش کشاورزی هم قانون انتزاع یا همان قانون تمرکز وظایف بازرگانی بخش کشاورزی بود که دولت را مکلف کرده بود تا همه وظایف در ارتباط با تأمین تا واردات و تنظیم بازار محصولات کشاورزی و مواد غذایی با یک مرحله تبدیل از وزارت صنعت، معدن و تجارت منتزع و به وزارت جهادکشاورزی واگذار شود. تاریخ انقضای این قانون ۲۲ تیر ماه سال جاری بود. با این وجود همچنان تکلیف نظارت بر بازار کالاهای کشاورزی نامشخص بود و حدودا کسی زیر بار این مسئولیت نمی رفت.
این تفکیک وظایف بخصوص در سالهای اخیر که بازار کالاهای اساسی پرتلاطم بود هم سبب شده بود دو وزارت خانه مسئول همواره مشکلات را ناشی از عملکرد دیگری بدانند. حتی از تیر ماه سال جاری وزات صمت و سازمان صمت که مسئول نظارت بر بازار است دیگر حاضر به پاسخگویی در ارتباط با نظارت بر کالاهای کشاورزی نشد.
برای مثال از اواخر سال قبل تا ماه های ابتدایی امثال وضعیت نابسامانی در بازار مرغ حاکم بود که سبب ایجاد صف های طولانی برای دریافت مرغ به قیمت تنظیم بازار در شرایط کرونایی شد. این در شرایطی است که نهاده های دام و طیورهمچنان ارز دولتی دریافت می کنند و مرغ به قیمت مصوب باید در دسترس عموم مردم باشد. اما در شرایطی که وزارت جهاد کشاورزی می گفت تولید مرغ به اندازه نیاز کشور بوده و هیچ کمبودی در این حوزه وجود ندارد و تقصیر را به گردن وزارت صمت انداخته که وظیفه نظارت بر بازار و برخورد با گرانفروشی را دارد، مسؤلان وزارت صنعت معدن تجارت (صمت) می گویند قرارگاه ساماندهی مرغ مسئول تأمین و توزیع این کالاست؛ ازاین رو این وزارت خانه مسوولیتی در این رابطه ندارد که بخواهد اظهارنظر کند. از سوی دیگر گزارش هایی از کمبود مرغ در بازار هم انتشار یافته است.
اما امروز، محمد حسن ترابی، مدیر روابط عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در یک توییت اعلام نموده که با عنایت به واگذاری کلیه فعالیتهای مرتبط به تنظیم بازار محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی، ۴۰ درصد بازرسان سازمان های صمت استانی به سازمان های جهاد کشاورزی منتقل می شوند تا زنجیره تأمین، توزیع و نظارت یکپارچه و کامل شود.
منبع: فوری خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب