تبعات گسترده كرونا برای صنعت گردشگری

گردشگر ها چه زمانی باز می گردند؟

گردشگر ها چه زمانی باز می گردند؟

هرچند خیلی از کشورهای جهان با آغاز روند واکسیناسیون تلاش می کنند خویش را برای آینده بعد از کرونا آماده کنند اما به نظر می آید بخشی از حوزه های اقتصادی به زمانی طولانی تر برای بازگشت به روال عادی نیاز دارند.


به گزارش فوری خرید به نقل از ایسنا، بعد از شیوع جهانی ویروس کرونا، خیلی از دولت ها تلاش کردند با اعمال محدودیت های جدی در رفت و آمد و فعالیت برخی مشاغل، سرعت انتشار ویروس را کاهش دهند. هرچند میزان محدودیت ها در کشورهای مختلف متفاوت بود اما بعضی از حوزه های اقتصادی و به صورت خاص در بخش خدمات از کرونا صدمه ای جدی دیدند.
با اعمال محدودیت های جدی، صنعت توریسم یکی از بخش هایی بود که با بیشترین صدمه مواجه گردید و تعداد مسافران در سرتاسر جهان به شدت کاهش پیدا کرد. اتاق بازرگانی تهران در گزارش جدید خود ضمن اشاره به معضلاتی که این صنعت در ماه های گذشته با آن روبرو شده، پیشبینی کرده که بازگشت به شرایط عادی، لااقل تا سال ۲۰۲۳ ممکن نباشد.
طبق گزارش انتشار یافته از جانب موسسه آنکتاد، اقتصاد جهانی بیشتر از ۴ تریلیون دلار بر اثر زیان وارد شده به صنعت توریسم در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ متضرر می شود.
این پیشبینی با در نظر گرفتن اثرات مستقیم این پاندمی بر صنعت توریسم و همینطور اثرات غیرمستقیم آن بر صنایع وابسته به صنعت توریسم صورت گرفته است. این گزارش که با همکاری سازمان جهانی گردشگری تدوین شده، تاکید دارد که سرعت ترمیم این صنعت در دنیا و کاهش این رقم زیان، به میزان و سرعت واکسیناسیون کووید-۱۹ در دنیا بستگی دارد.
با عنایت به توزیع نابرابر واکسن در سراسر جهان و سرعت بالای واکسیناسیون در کشورهای توسعه یافته، ضررهای ناشی از این پاندمی در این کشورها درحال کاهش است؛ اما در کشورهای درحال توسعه وضعیت رو به وخامت است. آمارهای در ارتباط با واکسیناسیون کرونا در جهان از آن حکایت می کند که در بعضی کشورهای توسعه یافته تا ۶۰درصد از جمعیت واکسینه شده اند، در حالیکه در خیلی از کشورهای درحال توسعه حداکثر یک درصد جمعیت واکسن دریافت کرده اند. با عنایت به این که در بعضی از کشورهای درحال توسعه حدود ۶۰ درصد تولید ناخالص داخلی از صنعت توریسم حاصل می شود، اقتصاد آنها با چالش جدی روبه رو است.
بر مبنای پیشبینی ها شرایط صنعت توریسم تا سال ۲۰۲۳ یا حتی بعدتر از آن به شرایط پیش از پاندمی برنخواهد گشت که عمده علل آن محدودیت های سفر، روند کند واکسیناسیون جهانی، عدم اعتماد مسافران برای مسافرت و شرایط بد اقتصادی و کاهش درآمدهاست.
حجم ضرر و زیان ناشی از این پاندمی بر صنعت توریسم و متعاقباً اقتصاد جهانی، بسیار بالاتر از پیشبینی زیان ۱.۲ تا ۳.۳ هزار میلیارد دلاری است که آنکتاد در تابستان ۲۰۲۰ تخمین زده بود. طبق گزارش جدید آنکتاد، تعداد گردشگران ورودی در بازه زمانی ژانویه تا دسامبر ۲۰۲۰ در حدود یک میلیارد یا ۷۴ درصد کاهش یافته است. این رقم برای سه ماهه اول ۲۰۲۱ حاکی از کاهش ۸۸ درصدی مسافران ورودی است و برای کشورهای درحال توسعه که بیشترین صدمه را در این صنعت دیدند بین ۶۰ تا ۸۰ درصد کاهش مشاهده می شود.
در عین حال، طبق گزارش سرمایه گذاری ۲۰۲۱ انتشار یافته توسط آنکتاد، شیوع همه گیری کرونا باعث افزایش قابل توجهی در اقدامات سیاست های سرمایه گذاری در بخش بهداشت همچون افزایش غربالگری شده است، در عین حال انگیزه های جدیدی برای سرمایه گذاری در بعضی بخش ها همچون گردشگری سلامت بوجود آورده است. خیلی از کشورها درحال ارزیابی مجدد سیاست های ملی و بین المللی در مورد سرمایه گذاری در بخش بهداشت هستند. فعالیتهای پیشگامانه ترویج و تسهیل سرمایه گذاری به صورت گسترده ای در کشورهای توسعه یافته و همینطور درحال توسعه، بخصوص در آمریکای لاتین و کارائیب و اقتصادهای درحال گذار در دست اقدام است. یکی از این اقدامات سازماندهی کمپین هایی برای ترویج گردشگری پزشکی است. برای مثال کشور جامائیکا یکی از راهکارهای خویش را ترویج گردشگری پزشکی و جایگاه یابی این کشور بعنوان یکی از مراکز جهانی گردشگری سلامت می داند. با عنایت به پتانسیل های بالقوه ای که کشور ایران در این عرصه دارد، با برنامه ریزی درست و به دور از سیاست زدگی، میتوان از این فرصت بهره برداری کرده و تبدیل به قطب منطقه ای در گردشگری سلامت شد.




منبع:

1400/04/27
11:34:12
5.0 / 5
735
تگهای خبر: اتاق بازرگانی , اقتصاد , اقتصادی , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
فوری خرید