روشی نوین برای حذف فلزات سمی از محیط زیست
فوری خرید: به همت پژوهشگران دانشكده مهندسی شیمی دانشگاه تربیت مدرس، بازیافت پسماند لامپ های ال ای دی و بازیابی فلزات سنگین موجود در آنها محقق و روش نوینی برای حذف فلزات سمی از محیط زیست ارائه شد.
به گزارش فوری خرید به نقل از ایسنا، میزان تولید پسماند مربوط به لامپ های ال ای دی همانند دیگر پسماندهای الکترونیکی به سبب کاربرد متنوع و گسترده آنها در صنایع گوناگون درحال افزایش است. این لامپ ها بعنوان ضایعات در محیط زیست رها می شود، در صورتیکه حاوی فلزاتی مانند رادیوم، مس، طلا و نقره هستند. فلزاتی که از سویی باارزش و از طرفی رهاسازی آنها در محیط زیست لطمه زاست. با درک اهمیت این موضوع، پژوهشگران دانشگاه دست به کار شدند و طرحی را برای بازیابی فلزات سنگین و باارزش از پسماند لامپ های ال ای دی به روش فروشویی زیستی ارائه دادند.
دکترمحمد موسوی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه تربیت مدرس درباب خاصیت این طرح پژوهشی، اظهار داشت: روش های گوناگونی چون فیزیکی، شیمیایی و زیستی برای بازیافت فلزات سنگین از پسماندها وجود دارد. در این میان فروشویی زیستی در مقایسه با روش های رایج ارزان تر بوده و از طرفی دوستدار محیط زیست است.
وی اشاره کرد: در روش فروشویی زیستی از میکروارگانیسم هایی مانند باکتری و قارچ بازیافت و جداسازی انجام می شود. فروشویی نیز روشی است که در آن به کمک یک ماده جامد استخراج انجام می شود. در اینجا باکتری با تولید ماده موجب خروج فلزات باارزش از پسماند می شود.
دکترموسوی اظهار داشت: در این طرح لامپ های سوخته جمع آوری شده و بعد از خرد و پودر شدن آنها با بهره گیری از روش مدنظر بازیافت فلزات سنگین سمی انجام می شود و همین طور این روش علاوه بر اقتصادی بودن از نظر محیط زیست نیز مناسب می باشد.
برمبنای اعلام وزارت علوم، وی با اعلان اینکه هم اکنون دانش فنی این فناوری را در کشور داریم، اما هنوز صنعتی نشده است، اظهار داشت: تیم تحقیقاتی دانشگاه تربیت مدرس پنجمین گروه تحقیقاتی در دنیا است که روی این فناوری کار می کند.
منبع: فوری خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب