از سوی محققان دانشگاه تربیت مدرس صورت گرفت

معرفی میكروارگانیسم هایی برای كنترل آفات در كشور

معرفی میكروارگانیسم هایی برای كنترل آفات در كشور

به گزارش فوری خرید با عنایت به نتایج خطرناك استفاده از سموم شیمیایی در محیط زیست و سلامت انسان، محققان كشور توانستند میكروارگانیزم هایی را برای كنترل آفات و همینطور عوامل بیمارگر معرفی كنند.


حامد مهرآبادی، مجری طرح و دانش آموخته دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با ایسنا، در اینباره اظهار داشت: روش مرسوم در كشور برای كنترل آفات استفاده از تركیبات شیمیایی است كه این روش مضرات بسیاری برای سلامت انسان و همینطور محیط زیست دارد؛ ازاین رو همواره باید به دنبال روش های جایگزین باشیم كه پایین ترین میزان زیان را برای سلامت انسان و محیط زیست به دنبال داشته باشد.
وی استفاده از میكرو ارگانیسم ها را یكی از روش های مناسب و دوستدار محیط زیست برای كنترل آفات دانست و اظهار نمود: برای این منظور تحقیقاتی را با عنوان "سازوكار اپی ژنتیكی درگیر در برهمكنش میكروارگانیسم ها-حشرات" اجرایی كردیم تا بر مبنای آن از میكروارگانیسم هایی كه به صورت طبیعی در محیط وجود دارد، برای كنترل آفات استفاده نماییم.
مهرآبادی با تاكید بر اینكه در این طرح به دنبال استفاده از روش های كاملا دوستدار محیط زیست برای كنترل ناقلین بودیم، خاطرنشان كرد: در این راستا از میكروارگانیسم های مختلف همچون باكتری ها و ویروس ها بهره بردیم؛ ولی پیش از اینكه این طرح اجرایی شود، نیازمند تحقیقات بنیادی در این حوزه بود كه در این حوزه به دنبال مكانیزم های مربوط به حوزه اپی ژنتیك این برهمكنش ها بودیم كه توانستیم برای كشور دستاوردهای خوبی داشته باشیم.
مجری طرح با اشاره به اینكه حشرات بعنوان مدلی پرارزش در مطالعات زیستی همچون برهمكنش میكروب میزبان مورد استفاده قرار گرفتند، تصریح كرد: حشرات اهمیت بسیاری در حوزه هایی چون كشاورزی، پزشكی و محیط زیست و همینطور تأثیر بسزایی بر جنبه های مختلف زندگی انسان دارند. برای این منظور در برهمكنش ویروس های بیمارگر، باكتری های بیمارگر و همزیست های میكروبی با حشرات مختلف بررسی هایی صورت گرفت و نتایج این تحقیقات نشان داد كه اپی ژنتیك نقش تعیین كننده ای در این برهمكنش دارند و می توانند به میزان بسیار زیادی نتیجه برهمكنش را به سود میزبان یا میكروارگانیسم تغییر دهند.
وی افزود: بر این اساس در این پژوهش مهمترین ساز و كارهای اپی ژنتیك همچون RNA های كوچك تنظیم كننده (Small regulatory RNA) و متیلاسیون DNA و نقش آنها در برهمنكش حشرات-میكروارگانیسم ها بررسی گردید.
مهرآبادی با اشاره به دستاوردهای این مطالعات، خاطرنشان كرد: در این طرح توانستیم میكروارگانیزم هایی برای كنترل آفات كشاورزی و همینطور ناقلین بیماری معرفی نماییم. از این دستاوردها می توان در حوزه كشاورزی، منابع طبیعی و كنترل آفات بهره برد.
این دانش آموخته دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان كرد: چاپ بیشتر از ۲۰ مقاله در مجلات معتبر علمی، عرضه مقاله و سخنرانی در مجامع بین المللی، راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه تخصصی و شناسایی ایزوله های بومی برخی میكروارگانیسم های در رابطه با حشرات و تعیین توالی ژنوم یكی از میكروارگانیسم ها از دیگر یافته های این تحقیقات به حساب می آید.



1398/10/27
19:07:32
5.0 / 5
5214
تگهای خبر: تخصص , كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
فوری خرید