مدیر عامل بانك عامل مسكن تشریح كرد؛

جزئیات فعالیت سامانه عرضه اموال مازاد بانك ها

جزئیات فعالیت سامانه عرضه اموال مازاد بانك ها

به گزارش فوری خرید مدیر عامل بانك عامل بخش مسكن با تشریح مزایای راه اندازی سامانه عرضه و فروش اموال مازاد بانك ها، اظهار داشت: هدف اصلی در راه اندازی این سامانه، شفافیت بخشیدن به موجودی املاك مازاد بانك ها است.



به گزارش خبرگزار مهر به نقل از بانك عامل بخش مسكن، ابوالقاسم رحیمی اناركی گفت: سامانه اینترنتی عرضه و فروش اموال مازاد بانك ها كه روز گذشته به همت وزارت اقتصاد و با كار جمعی شبكه بانكی كشور كار خویش را شروع كرد دو مزیت و منافع اقتصادی برای اقتصاد كشور و بخش های مختلف اقتصادی به خصوص صنعت و تجارت به همراه دارد.
مدیر عامل بانك مسكن، با اشاره به اینكه در این سامانه مجموعه املاك مازاد شامل املاك بانك ها و همینطور املاك تملیكی، برای فروش مزایده ای با قیمت پایه كارشناسی شده، در بستر الكترونیكی عرضه می شود، اضافه كرد: هدف اصلی در راه اندازی این سامانه، شفافیت بخشیدن به موجودی املاك مازاد بانك ها و همینطور شفاف شدن فرایند عرضه و فروش این املاك است. از آنجائیكه بانك ها خود در زمینه راه اندازی این سامانه اینترنتی پیش قدم شدند، این انگیزه در مدیران بانكی وجود دارد تا پیرو تكالیف قانونی، منابع محبوس و قابل تبدیل شدن به تسهیلات و اعتبارات، هر چه سریعتر با عرضه در یك محیط شفاف، آزاد شوند و توان تسهیلات دهی به بخش های مختلف اقتصادی افزایش پیدا كند.
مدیرعامل بانك مسكن، «شفافیت در فروش اموال مازاد بانك ها» و همینطور «افزایش توان تسهیلات دهی با فروش املاك مازاد» را دو مزیت و آثار مثبت و سریع راه ­اندازی سامانه عرضه و فروش اموال مازاد بانكی عنوان نمود.
رییس هیات مدیره بانك مسكن درباره شكل فعالیت این سامانه اظهار داشت: این سامانه دو بخش دارد. در بخش اول، هر یك از بانكهای عامل كشور فهرست املاك و اموالی كه مازاد تشخیص داده شده است را در سامانه ثبت می كند. در این بخش، ریز اطلاعات مربوط به نوع كاربری ملك، موقعیت استانی و شهری قرارگیری ملك، مشخصات اعیان و عرصه و همینطور وضعیت اینكه آیا ملك مورد نظر متصرف دارد یا خیر و اینكه مشكل حقوقی و ثبتی دارد یا خیر، ثبت می شود.
وی افزود: در بخش دوم سامانه، كاربران كه عموم مردم و همینطور سرمایه گذاران اقتصادی و صنعتی یا تجاری هستند، می توانند وارد سامانه شوند و به اطلاعات مربوط به هر یك از املاك در لیست ها، دسترسی مستقیم پیدا كنند. بدین سبب در این سامانه یك ملاقات مجازی بین بانكهای عرضه كننده املاك مازاد و متقاضیان خرید این املاك شكل می گیرد و شرایط برای اعلام ثبت درخواست خرید از جانب متقاضیان در چارچوب انجام مزایده فراهم می شود.
رحیمی اناركی در عین حال از فراهم شدن یك امكان جدید برای خریداران و سرمایه گذاران در بازار املاك مازاد بانكی آگاهی داد و اضافه كرد: با تدبیر وزیر اقتصاد و مقامات دولتی، این امكان فراهم گشته است تا متقاضیانی كه تمایلی به خرید مالكیت املاك مازاد ندارند اما خواستار مدیریت این املاك هستند بتوانند بدون نیاز به خرید مالكیت و با حفظ مالكیت بانك دارنده آن ملك، نسبت به مدیریت و انجام فعالیت اقتصادی در آن ملك اقدام نمایند. این امكان برای كارخانه ها، كارگاه های تولیدی و هر نوع ملك كه امكان فعالیت اقتصادی در آن وجود دارد، قابل انجام و تحقق است. البته شرط این شكل واگذاری مدیریت آن است كه متقاضی، از تخصص و مهارت لازم برای هدایت و مدیریت كارخانه مدنظر داشته باشد و بتواند گزارش توجیهی قابل دفاع به بانك ارائه كند.
مدیر عامل بانك مسكن یكی دیگر از آثار فعالیت سامانه اینترنتی اموال مازاد بانك ها را افزایش عرضه ملك در بازار معاملات املاك اعلام نمود.
رحیمی اناركی همینطور از تایید عملكرد مطلوب بانك مسكن در جریان فروش املاك مازاد آگاهی داد و اظهار داشت: طبق نسبت استاندارد تعریف شده برای دارایی های ثابت در بانك ها، باید نسبت سرمایه پایه بانك به دارایی های ثابت تحت مالكیت آن بانك، حداكثر ۷۰ درصد باشد.
وی اشاره كرد: بانك مسكن بواسطه عملكرد مطلوبی كه طی یكسال گذشته در بحث عمل به مصوبات دولت و بانك مركزی برای فروش اموال و املاك مازاد ارائه كرد موفق شد این نسبت را به زیر ۷۰ درصد برساند. بدین سبب هم اكنون بانك مسكن در فهرست بانك هایی كه دارای اموال مازاد هستند، قرار ندارد اما با این وجود روند كاری ما در بانك مسكن به این صورت است كه از فروش هر نوع املاك مازاد به نفع افزایش توان تسهیلات­ دهی به بخش مسكن و ساختمان استقبال می­ نماییم و برای این كار، برنامه داریم.

1398/09/12
14:39:57
5.0 / 5
5038
تگهای خبر: اقتصاد , اقتصادی , بازار , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
فوری خرید